Border Terriers vandeThij

Border Terriers vandeThij

Wie zijn wij

Wendy-2908

Wij zijn Hanny en Tom Epping. Al vele jaren wonen wij onder hetzelfde dak en worden daarbij vanaf 1990 vergezeld door één, of meer Border Terriers. Als kind heb ik in Arnhem in de buurt, waar ik woonde, regelmatig twee leuke bruine hondjes gezien. Dat waren volgens mijn hondenboek Border Terriers. Achteraf gezien, zullen dat wel twee van de weinige  Borders zijn geweest, die in de zestiger jaren in Nederland woonden.

Vele jaren later, toen ik zelf kinderen had, was er in ons gezin plaats voor een nieuwe hond en dat zou een Border Terrier  worden. Omdat Tom ze nog niet in het echt had gezien, zijn we naar de tentoonstelling in Zuidlaren gegaan. Zijn reactie was zeer matigjes, ze waren zo gewoon en er was zo veel verschil in maat en type.

Kennelijk houden we van gewoon, want in 1990 kwam Roughdune’s Dainty Hazel bij ons, een pupje van negen weken. Later heeft ze drie maal een nestje gehad. Het eerste nest van Hazel is toch wel heel bijzonder voor ons geweest, alles was zo nieuw.

Bij haar tweede nest was onze kennelnaam  “ van de Thij” geregeld. De Thij is het gedeelte van Oldenzaal, waar wij wonen. Nu wonen er vier teefjes bij ons in huis. We proberen hen een goed hondenleven te geven, lekker veel bewegen, wandelen, fietsen en naar de hondensportvereniging.

Eerst een paar gehoorzaamheids cursussen en dan naar de behendigheids lessen. Het is niet zo, dat we mee doen aan wedstrijden, maar we hebben heel veel plezier aan de lessen bij de vereniging.

Als er pupjes worden verwacht, dan wordt de werpkist weer van zolder gehaald en in de huiskamer gezet. De ruime puppy-ren komt er omheen, zodat het rustig is voor de teef , als ze moet werpen en zorgen voor haar pupjes.

Van ieder nest hopen we, dat de pupjes zullen opgroeien tot gezonde honden. Gezondheid is niet  te garanderen. We fokken uiteraard met gezonde ouderdieren en zorgen goed voor de pupjes en hopen dan, dat ze bij hun eigenaars, die we zorgvuldig uitzoeken, een goed en gezond leven zullen hebben.